Asta este o reteta foarte simpla, dar care cere nitica rabdare in modelarea crochetelor :)) In rest, nimic complicat: nitel steamer, nitel cuptor, ca de obicei …
Nu mai stiu pe ce ma uitam, cand imi pica in fata cuvantul “crochete”; dar, de obicei, crochete inseamna prajeala, iar Toni mai are muuuuult si bine pana sa manance ceva prajit; deci, varianta de rezerva: cuptorul!
Nu e nevoie de multe ingrediente, doar: 2 cartofi dulci, putinca carnita (~100 gr – de curcan in cazul de fata), un ou bio, cimbru, marar, putina faina integrala ecologica si 2 linguri ulei de masline.
Am pus cartofii si carnea la steamer pentru 45 de minute, le-am scos cand au fost gata si le-am lasat sa se raceasca un pic.
Carnea am bagat-o la mixer si am maruntit-o, iar cartofii i-am dat pe razatoarea mare, pentru ca n-am vrut sa se faca prea pasta.
Am amestecat carnita, cartofii, oul si verdeata si am modelat crochete; le-am tavalit intr-un praf de faina si le-am pus intr-o tava cu hartie de copt; le-am uns cu un strat fin de ulei de masline.
La cuptor n-au stat mult, doar cat sa se rumeneasca un pic.
Toni i-a mancat cu un strop de smanatana.