Ciorba de perisoare

E clar, nu stiu sa fac ciorba in cantitati mici! Hai, ca la mancarica ma descurc, dar la ciorbita … zero! Intr-adevar, am facut ciorba de perisoare, dar am pus cam multe legume si mi-au iesit cam multe perisoare, asa ca in final a fost un fel de mancarica de ciorba de perisoare sau ciorba de perisoare secata! Noroc ca a fost super buna!

Buuuunnnn … deci iata procedura:

– jumatate de ceapa tocata marunt, mazare, morcov si telina – puse la fiert pe foc, in apa si o lingura de ulei de masline;  lasat sa fiarba linistite

– pentru perisoare, am tocat in mixerul vertical ~100 grame carnita de pui, cu cealalta jumatate de ceapa; am adaugat un ou.

– am fiert pe aragaz un pumn mic mic mic de orez brun integral, cam vreo 15 minute.

– de ce mi-au iesit atatea perisoare? Foarte simplu, pentru ca am pus un ou intreg in carnita; cred ca si jumatate era mult pentru cantitatea de carne pe care am folosit-o; asa ca am pus gris cam mult in amestecul carnita&ceapa&ou, probabil de vreo 3 ori mai mult …

– dupa ce am amestecat si grisul, am pus in compozitia de perisoare orezul, am facut perisoarele si le-am pus la fiert in oala.

Mi s-a parut mie ca e putina apa si am mai adaugat, insa nu suficienta :)) La sfarsit am presarat putin marar.

Eh, asta e … important e ca a fost foarte buna si copilul a mancat, nu?

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message