Pitica a avut o saptamana si ceva in care se scula noaptea de 2 ori sa manance lapte; asa ca m-am gandit ca nu se satura cu mancarica si i-am mai strecurat o supa usoara in meniul zilei. S-a dovedit ulterior ca o suparau maselele, nu de foame se trezea; probabil suptul o linistea.
Asa ca am produs pentru cateva zile tot felul de supe usoare; cea mai de succes – dupa mine, ca ea le-a mancat pe toate – a fost cea de cartof dulce si morcov. Numai ca, de data asta cartoful dulce nu era portocaliu, ci alb; probabil sunt si cartofii astia mai multe soiuri.
Pentru 2 portii: un cartof dulce marisor, un morcov, 500 ml apa, putin unt si verdeata. Am fiert pe aragaz cartoful si morcovii; cand au fost gata, i-am pus in blender, cu untul si verdeata, am mixat si am adaugat apoi zeama de la fiert.
Optional, ma gandesc ca ar merge si o lingura de iaurt, inainte de a se servi.
E dulceaga supita, dar tare aromata.