Spaghete de “Bruxelles”

Am cumparat de la DM niste spaghete integrale de grau, care s-au dovedit a fi fooooaaaarte gustoase.

Titlul retetei pare dubios rau … cand am deschis congelatorul sa scot carnita pentru mancarica, mi-a cazut un pachetel cu varzuci de Bruxelles drept in brate. Si-am luat-o ca un “semn” :)) – ca si-asa n-aveam idee cu ce sa-i combin spaghetele.

Asa ca varzuca sa fie! Am folosit:

– 6 bucati varza

– ardei gras rosu si verde – cam un pumn

– o ceapa mica

– sos de rosii

– ~100 gr carne de vita

– cimbru

– apa

– putin unt pentru tapetat vasul

– spaghete

Spaghetele le-am fiert separat, pe aragaz, dupa indicatiile de pe ambalaj.

La cuptor, in vas, am pus carnita, ardeiul, ceapa, cimbrul, varza, sosul de rosii si apa si am lasat 90 de minute cu capac, ca sa se mentina zeama suficienta, avand in vedere ca pastele sug destul de mult lichid. Cand a fost gata sosul, l-am amestecat cu spaghetele.

Foarte placuta aroma data de varzuca …

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message