De fapt, este pilaf cu pulpa de pui si supa crema de legume. E o reteta tot din perioada in care mai manca copilul o portie de supita in plus pe zi.
Am pus la fiert pulpita de pui, dezosata, doi morcovi si niste telina, in ~ 800 ml de apa.
Separat, am uns cu unt vasul pentru orez. Am spalat ~3/4 cescuta de orez brun integral si l-am adaugat si pe el in vas. Am mai pus si un dovlecel mic taiat cubulete.
Dupa ce a fiert supa, am luat jumatate de morcov si l-am taiat bucatele mici si l-am pus si pe el la orez; am adaugat si carnita in vas si am completat pana-n buza vasului cu supa clara. Am presarat putin marar si la cuptor pentru vreo 90 de minute.
Restul de supa am bagat-o in blender cu legumele fierte, un strop de ulei de masline si verdeata.
Supa ca supa, ce sa zic de ea … supa de pui … dar pilaful a fost super!!!