Am cumparat de la DM mei; nu stiu de ce n-am mai luat pana acum, ca se poate da la bebici inca de mici, fiind fara gluten.
Asta e inca o premiera: gatitul meiului. Am studiat nitel pe internet si am ajuns la concluzia ca pot sa-l gatesc asa cum as gati si orezul. Si cum prea multe retete cu mei n-am gasit, am procedat asa: am pus la steamer 3/4 cescuta de mei in putina apa, pentru 10-15 minute.
In pararel, am tapetat un vas cu unt, am pus carnita de pui – 100 gr -, ardei gras rosu si verde taiat fasiute si un morcovel taiat bucatele mici. Am adaugat si meiul – pe care l-am scurs bine dupa ce l-am “stimuit” – am umplut vasul cu apa si am bagat la cuptor pentru o ora si jumatate.
Se umfla meiul asta la fel ca si orezul, asa ca mi-au iesit niste portii zdravene rau; pitica n-a putut sa manance tot :))
PS. E gustos meiul.