Acum, ca e deja fetita mare, are 1 an si ceva … am promovat-o pe Toni la 2 feluri de mancarica la pranz; ma rog, nu chiar in fiecare zi, ca e destul de complicat, dar macar o data pe saptamana intentionez sa-i fac si o ciorbita/supita la masa de pranz.
Prima incercare: ciorbita dulce de pui; dulce, ca nu am avut cu ce sa o acresc …
Am incercat sa fac totul cat mai sanatos, ca pentru un bebe mic, dar in acelasi timp sa nu ma indepartez prea mult de ideea de ciorbita.
Am folosit un piept de pui, pe care l-am taiat cubulete si l-am pus la fiert intr-o craticioara cu ~300 ml apa. Am lasat sa fiarba pana a clocotit bine si am luat spuma.
Separat, intr-un alt vas, am pus 2 lingurite ulei de masline, telina, mazare, fasole verde si morcov si am acoperit cu apa; am pus capacul si am lasat la fiert sa se inmoaie putin legumele; am adaugat apoi carnita si zeama in care a fiert, zeama pe care am strecurat-o, ca sa fie cat mai clara. Am mai lasat la fiert cam jumatate de ora, am adaugat marar, patrunjel si ou batut – cred ca a fost mai putin de jumatate de ou (si cu albus). Apropo de albus, am trecut testul!!!
Asta a fost ciorbita! Care as putea sa spun ca a avut un fooooarte mare succes! I-a placut foarte mult, a mancat tot, inclusiv si felul 2 in cele 3 zile (pentru 3 zile mi-a iesit ciorbita).
N-am facut poze….