Nu cred ca am mai facut pentru noi vreun sufleu pana acum, sau cel putin nu-mi aduc aminte …. Asa ca se poate considera un debut … deci, o sa scriu retet destul de exact.
– 5-6 dovlecei mici – se curata si se taie feliute; se sareaza
– 2 oua
– 100 gr branza rasa
– 2 linguri faina
– o cescuta de lapte
– unt sau ulei – eu am folosit ulei
Procedam asa: din ulei, faina, lapte facem un sos alb, pe care il fierbem intr-o tigaita vreo 10 minute, cu grija mare sa nu faca cocoloase; lasam sa se raceasca.
Cand s-a racit, adaugam galbenusurile, unul cate unul, apoi branzica rasa. Separat batem albusurile si le incorporam si pe ele in amestecul asta.
Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam dovleceii in straturi, turnam peste amestecul si bagam la cuptor.
A iesit bine, aspectuos, gustos si foarte usor. Atat de usor ca intr-o ora ti-e foame iar!