In lipsa de idei de meniu, am zis sa mai fac niste paste.
Asa ca am purces temeinic la prepararea sosului; am tocat o ceapa relativ mica si am pus-o la “aurit” intr-o tigaie; peste putin timp, am adaugat ciupercute din cutie si le-am lasat si pe ele la rumenit. Si pentru ca imi era cam lene … am adaugat peste o cutie de rosii cubulete; nu aveam chef de tocat rosii … Am mai pus o canuta de apa, am pus capacul si le-am lasat la imprietenit.
Separat am pus apa in oala de fiert paste, un strop mic de ulei, si am pus-o pe foc.
Am verificat sosul si l-am condimentat cu sare, piper, am adaugat o lingurita seminte de chimen, o juma de lingurita boabe de mustar si un pumnulet de seminte de dovleac decojite, l-am mai lasat 1-2 minute si gata.
Acum vine parte interesata … intr-o ratacire de moment, am pus 2 pachete de paste la fiert, ca mi s-a parut mie ca pachetul de 200 gr e prea mic ca sa mancam amamndoi o data …
Asa ca mi-a iesit o cantitate impresionanta de paste …
Gata episodul 1: paste cu sos.
Am mancat cate o portie generoasa si tot mai era sa mancam vreo 2 zile. Dar cum nu prea ma innebunesc sa manac mai multe zile la rand acelasi lucru (deh, mofturi … ), am zis sa folosesc restul de paste in alt scop.
Asa ca am tapetat o tava cu hartire de copt, am aruncat pastele in ea, am batut 2 oua si le-am amestecat cu aproape 0,75 l lapte si le-am pus peste paste. Am ras pe deasupra cascaval si le-am bagat la cuptor pentru vreo 30 de minute.
Si gata episodul 2: budincuta!