Iar weekend, iar peste … de data asta fileuri de salau si somn de Dunare.
Somnul l-am facut simplu, adica condimentat cu sare, piper, boia, dat prin faina integrala si prajit in putin ulei. E la frigider si asteapta sa fie mancat maine cu mujdei de usturoi si mamaliguta.
Iar salaul … l-am dat si pe el cu piper si boia. Am tocat fin vreo 5-6 catei de usturoi si am taiat niste betisoare de branza. M-am dotat cu scobitori si am trecut la treaba, si anume, la facut niste rulouri. Pe fiecare peste am pus putin usturoi, un betisor de branza, le-am rulat si am infipt in el vreo 2-3 scobitori.
Dupa ce am terminat operatiunea “rulatul”, le-am dat prin parmezan si le-am pus intr-o tava cu putin ulei si hartie de copt.
Am mai pus parmezan pe deasupra si le-am bagat la cuptor la foc mic, mic, unde cred ca au stat cam juma de ora.
Se fac foarte repede si ideea e ca parmezanul sa se rumeneasca, nu sa se arda.
Au un gust deoseebiiiiiiitttttttt ….
Ah, si sa nu uit … ideea rulourilor nu imi apartine, a fost a lui Serban; eu am efectuat “munca de jos” si am adus “cireasa de pe tort”, adica ideea cu parmezanul! 🙂 Si ce-ar fi fost fara parmezan …. 🙂