Am facut saptamana trecuta o ciorbita acra cu carne de porc. Am improvizat nitel si nu ma asteptam sa fie cine stie ce succes, insa a iesit … extraordinara. Merita sa scru reteta aici, ca sigur o mai fac de cateva ori.
Referitor la cantitati, sunt mai mult orientative, am pus ochiometric cam tot ce am pus, asa ca nu pot sa spun decat ca am avut cam 2 maini de carne de porc foarte slaba, taiata cubulete (cred ca era cotlet), pe care am pus-o la fiert intr-o oala plina cu apa. Si a fiert ce-a fiert, pana am zis, gata!
Separat, in alt recipient, am pus vreo 2 linguri de ulei, tot cam 2 maini de telina taiata cubulete, o mana de mazare, vreo 2 maini de fasole verde si un sfert de varza taiata fasiute. Am pus o cana de apa si le-am lasat sa se inabuse vreo 10-15 minute pana s-a inmuiat nitel varza. Apoi am adaugat peste ele carnea si zeama de carne. Am pus nitica sare si le-am lasat sa fiarba inca ceva timp. Cat timp … nu stiu … Cand clocotea bine, am batut un albus de ou si am facut niste ate d-ale; am pus doar albus ca imi ramasese de la mancarica lui Toni. Tot acum, am adaugat un plic de bors cu smantana, am mai lasat sa fiarba un pic, am oprit si am pus patrunjel si marar proaspat.
Cand am servit-o, am adaugat vreo 2 linguri de iaurt degresat, si bineinteles, ardei iute pentru mine.
Delicios!!!!