Pentru ca sunt pe ultima suta de metri prin piata, am zis sa mai profitam de dovlecei, asa ca in meniu: “chiftelute de dovlecei”.
Nu foarte complicat de preparat, mai multa bataie de cap am avut cu facutul bilutelor din compozitie … 🙂
Am avut:
– 4 dovlecei
– 5-6 catei de usturoi
– 1 ou intreg si inca un albus (asta imi ramasese de la pastele lui Toni si am zis sa-l folosesc)
– verdeata
– o lingura de faina integrala pentru compozitie
– faina integrala pentru rostogolit bilutele prin ea
– sare, piper
– 200 gr cascaval
Am curatat dovleceii si cu ajutorul robotului de bucatarie i-am ras in 2 timpi si 3 miscari. I-am sarat si i-am pus la scurs intr-o strecuratoare; cred ca i-am lasat asa cam o ora, iar pe urma i-am stors si cu mana si tot a mai iesit o gramada de zeama din ei.
I-am condimentat si cu piper, am pus oul si albusul, verdeata, lingura de faina si cascavalul ras si am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.
Acum vine partea grea … dai si apuca-te sa faci bilute … da-le prin faina si apoi la prajit … le-am scos pe niste servetele de hartie sa se scurga cat mai mult ulei.
Tare, tare bune au iesit!