Asta este o mancarica buna, care se face destul de repede; merge cu o salata sau cu diverse garnituri, sau pur si simplu fara altceva.
E nevoie de:
– piept de pui – oricat e nevoie; eu am pus azi 2 piepti intregi
– il curatam si il taiem frumos in bucatele medii
– condimentam cu sare, piper si marar
– punem puiul condimentat intr-un castonas si stoarcem peste el sucul de la o lamaie si adaugam un pahar de vin alb (sec sau demisec)
Il lasam la frigider cat de mult putem, in functie de timpul disponibil; merge si de seara pana dimineata, dar se face bine si daca sta doar juma de ora.
Intr-o tigaie de teflon punem foarte putin ulei (maxim 2 linguri) si punem puiul la prajit; il lasam sa se rumeneasca pe o parte, il intoarcem si turnam peste sucul de vin+lamaie in care a stat puiul.
Lasam sa se rumeneasca si pe cealalta parte si gata masa.
Arata frumos si-i tare bun!