Dovlecei umpluti … si un ardei si vreo 3 chiftelute (asta asa, suplimentar 🙂 )
Avem nevoie de:
– 100 gr carne de vita
– un galbenus de ou
– 1-2 morcovei
– 2 dovlecei
– putina telina
– un catel de usturoi
– patrunjel
– putin ardei gras (pentru compozitie)
– putin orez (fiert)
– un ardei gras, pentru umplut
Primul pas: curatam, taiem si scobim dovleceii; am aruncat semintele.
Al doilea pas: in mixerul vertical amestecam carnita, galbenusul, morcovii, telina, usturoiul, ardeiul si patrunjelul. Ce-a iesit amestecam apoi cu orezul deja fiert.
Am umplut doveceii, ardeiul si am facut 3 chiftelute mici ca mi-a iesit prea multa compozitie.
Asa, de decor, ca sa iasa bine la poza, 🙂 am facut niste capacele mici pentru dovlecei.
Am pus la steamer pentru 50 de minute.
A iesit delicios, chiftelutele le-am dat gata repede (eu!).
Astept sa vad daca-i place lui Toni …