Biscuiti integrali pentru pitici

Print Friendly, PDF & Email

Scriu reteta asta, cu toate ca nu a iesit cum doream, dar sper s-o imbunatatesc si sa iasa ce trebuie.

Am incercat sa fac pentru Toni niste biscuiti cat mai sanatosi, fara adaosuri si diverse “chestii” prin ei.

Am pus un pachet de unt bio, 2 galbenusuri de ou (tot bio, logic), 10 linguri de lapte (eh, asta nu-i bio, ca nu aveam in casa … ), 2 lingurite de scortisoara si aproximativ 4-500 grame faina integralal ecologica.

Totul pus in robotul de bucatarie, pe rand, bineinteles, in ordinea numerelor de pe tricou: unt, ou, lapte, faina, scortisoara.

A iesit un aluat taricel, pe care l-am intins, si am folosit formele alea dragute de care mi-am cumparat nu stiu cate seturi … inimioare, stelute, omuleti, floricele, fluturasi … 🙂

La cuptor pentru vreo 20 de minute.

Arata super, dar … ce nu e bine: sunt sfaramiciosi. Buni la gust, lucru oarecum surprinzator, avand in vedere ca n-au nici pic de zahar/indulcitor, dar sfaramiciosi ….

Deci, ce le lipseste?!?

Cel mai probabil, o lingurita de bicarbonat de sodiu.

Dar nu stiu daca e voie sa pun in mancarea ei la varsta asta bicarbonat de sodiu. Am tot cautat pe net, fara sa gasesc un raspuns clar la intrebarea asta, insa am descoperit ca faimosul “Gripe water” contine 72 gr bicarbonat de sodiu la 5 ml solutie. Deci, ar fi ok …

Nu sunt insa 100% convinsa ca e ok sa-i pun, asa ca cel mai probabil intreb pediatra cu proxima ocazie …

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message