Rulou de piept de pui cu bacon si cascaval

Un aperitiv foarte gustos, relativ simplu si rapid. In plus, zic eu ca arata foarte bine … :)

Pentru cantitate de rulouri de pe platou, am folosit 2 piepti de pui, o bucata de bacon de cam 150-200 de grame, cascaval ~100 de grame, sare, piper, boia, chimen, marar si scobitori. Puiul l-am taiat bucati si l-am batut bine (invelit in folie transparenta) pana cand s-a subtiat considerabil – mai putin de jumatate de centimetru. Am condimentat carnea cu sare, piper si boia si am taiat apoi bucatile rezultate pentru a obtine niste fasii subtiri, late de vreo 10 cm.

Baconul l-am taiat fasiute subtiri, iar cascavalul betisoare lungi de vreo 10 cm. Pe fiecare bbucata de carne am pus 2-3 fasii de bacon, un betisor de cascaval si putin chimen. Am rulat si am fixat ruloul cu cateva scobitori. Am repetat procedura pentru fiecare bucata de carne. Am pus toate rulourile la cuptor, intr-o tava pe hartie de copt, pentru vreo 45 de minute la 175 de grade.

Dupa ce s-au facut, le-am lasat sa se raceasca un pic, am scos scobitorile si le-am taiat in bucati mici, de pana intr-un centimetru latime. Le-am asezat pe platou si stropit cu putin marar uscat.

Sunt foarte bune si calde, dar si reci.

Enjoy!

Written by