Feliute de legume

Print Friendly, PDF & Email

Cu inima nitel indoita, m-am hotarat sa-i dau lui Toni si vinete. Nu stiam exact care e “regula” cu vinete la copii mici. Intamplator, a doua zi a venit pediatra pentru vaccin si am intrebat-o care-i situatia cu vinetele; se pare ca se digera destul de greu, asa ca nu e indicata o salata de vinete, dar intr-o mancarica si in cantitati relativ mici e ok; in principiu, nu e interzisa, dar se recomanda cu moderatie.

Pentru ca a trecut deja ceva timp de cand i-am gatit mancarica asta, si constat ca nu am decat poza cu “inainte”, n-am nici cea mai vaga idee ce fel de carnita e ascunsa sub legume; dar in mod cert e carnita, cam 100 de grame, ca de obicei.

Feliutele de legume sunt asa:

– un dovlecel mic

– un morcov barosan

– jumatate de vanata

– un ardei capia – gustat inainte ca sa n-am surprize sa fie din ala iute 🙂

Am turnat apa peste ele, putin ulei de masline si le-am bagat la cuptor.

“Problema” la aceasta reteta: e nevoie de un vas mai mare; dovlecelul si vanata sunt mai voluminoase, dar gatite se strang; asa ca, desi cu chiu cu vai au incaput in vas, cand au fost gata am constatat ca e destul de putin, cam o portie si jumatate maxim din cat mananca Toni de obicei.

In concluzie: Toni semana cu mine, ii plac vinetele!

 

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message