Mi s-a facut pofta de clatite, insa nu prea ma incanta combinatia de faina alba & prajeala. Si am zis sa testez sa vad cum se comporta taratele si faina integrala. In plus, e o alta varianta prin care se pot introduce in alimentatie taratele; pentru ca s-au comportat civilizat 🙂 si au iesit niste clatite foarte gustoase.
Iata cum am procedat: am batut 2 oua, cu putina sare; am adaugat 1/2 ceasca faina integrala de grau si o ceasca de tarate de ovaz; am omogenizat si am adaugat apoi ~500-600 ml apa minerala (se poate inlocui cu lapte) si un varf de lingurita de praf de copt. Praful de copt l-am adaugat mai mult din cauza aspectului compozitiei, care, sincer, nu prea prezinta incredere in stadiul asta :). Si m-am gandit ca mai bine “ajut” un pic cu praful de copt, insa cred ca merge foarte bine si fara – o sa verific in curand. Si compozitia e gata.
Le-am prajit in tigaie, cu un strop mic de ulei, cat sa nu fie uscata tigaia, pe ambele parti, cu “aruncatura” specifica :). Nu se lipesc deloc.
In timp ce le prajeam, ma gandeam … ok, le-am facut, au iesit, ce fac cu ele? Ca sa le mananc goale nu prea are sens … gem, ciocolata – exclus, crema de branza – nu aveam si nici din ce sa fac … Umplutura castigatoare s-a dovedit a fi marul; mai exact 4 mere rase, pudrate cu o lingurita de scortisoara si calite un pic, fara sa adaug ulei extra, chiar in tigaia in care s-au prajit clatitele; nu le-am tinut mult pe foc, doar vreo 4-5 minute.
Le-am umplut si am mai pus un pic de scoartisoara peste, au fost foarte bune! Au fost. 🙂