Rulada de pui cu omleta

Print Friendly, PDF & Email

In ultimul timp am mancat destul de mult pui, insa am variat retetele si nu am simtit deloc monotonie. Am tot cautat variante si unde nu am gasit am inventat . Reteta asta am gasit-o intr-una din expeditiile pe internet, insa am modificat mai multe ca sa fie cat mai pe gustul nostru. Iata ce-am folosit:

– 6 pulpe de pui, superioare, dezosate

– 2 oua

– 400 gr fasole verde

– chimen

– piper, boia, sare

– sfoara

Am facut nitel zgomot in casa (mi-a atras Toni atentia ca fac mare galagie ) si am batut pulpele de pui – nu foarte mult, cat sa se uniformizeze cat de cat grosimea pe toata suprafata. Le-am pus si putina sare, nu foarte multa.

Am facut apoi o omleta, din 2 oua, in tigaia de teflon, fara grasime. Am impartit-o in 6. Am pus peste fiecare bucata de carne cate o bucata de omleta si putina fasole verde (fasole verde am avut congelata si am fiert-o in apa cu putina sare pana s-a inmuiat).

Am adaugat apoi putin chimen si un praf de piper, am rulat carnea si am legat bine, nu foarte strans, ca e destul de frageda carnea de pui si nu are sens o legatura puternica.

Am pudrat apoi ruloul cu un pic de boia si am repetat operatiunea pana am terminat toate cele 6 rulouri.

Le-am bagat la cuptor, pe gratarul tavii, iar in tava am pus vreo 2 cani de apa.

Le-am lasat vreo 40 de minute la 175 de grade, si apoi inca vreo 20 de minute la rumenit, la 60 de grade.

Le-am servit cu fasole verde (a mai ramas din cantitatea initiala) si salata verde, cu putin iaurt si boia.

Un deliciu!

 

Written by