Peste cu cartofi copti

Asta nu este cine ştie ce reţeta complicate, este chiar banală, însă este modul meu preferat de a mânca peştele… bineînţeles, nu orice peşte se poate prepara aşa, însă un păstrăv sau o doradă merg de minune; de fapt, “inculpatul” din imagine este dorada.

Iar garnitură, cartofii copţi, sunt apreciaţi la maxim de toată familia 🙂 .

Deci, iată, 3 bucăţi de peşte, bine curăţate, sunt asezonate astfel: o felie de lămâie şi o crenguţă de rozmarin, sare şi piper la interior, iar la exterior, piper şi multă sare; se lăsa aşa la frigider 2-3 ore, sau chiar şi peste noapte, depinde cât timp aveţi; ulterior, se frig pe tigaia grill bine încinsă, 3-4 minute pe fiecare parte. Tot ce pot să spun e că pielea aceea rumenita e senzaţională! Sărată, crocantă… de vis 🙂 …

NXT_3665 copy

 

NXT_3666 copy

 

NXT_3677 copy

 

NXT_3684 copy

Noi am servit cu acest preparat şi un mujdei zdravăn de usturoi, cu mult pătrunjel şi puţină smântână pe cartof.

NXT_3698 copy

Rapid şi buuuun!

 

 

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message