Briose cu curmale

Print Friendly, PDF & Email

Nici nu ştiam că nu am postat reţeta asta, o căutam pe site să o mai prepar şi iată că stătea frumuşel în folder, aşteptând puţin timp liber să fie postată 🙂 .

Este o reţetă simplă, inedită şi surprinzătoare…

Iată ce ingrediente sunt necesare ca să facem nişte minunate brioşe cu curmale:

  • 280 grame de curmale (fără sâmburi)
  • 3 ouă
  • 500 mg faina
  • 6 linguri de unt
  • 250 mg zahăr brun
  • 260 ml apă
  • 80 ml suc de portocale
  • 1 LG coajă rasă de portocală
  • 1 pacheţel praf de copt
  • ½ lg bicarbonat
  • ¼ lg sare

_SAV4860 copy

 

 

 

_SAV4864 copy

Procedăm aşa: mărunţim curmalele în robotul de bucătărie, împreună cu apa; iese un fel de pastă, pe care o punem într-un vas, pe foc, împreună cu sucul de portocale; le ţinem vreo 6-8 minute, până se omogenizează bine şi scade un pic lichidul. Lăsăm aceasta compoziţie să se răcească.

_SAV4869 copy

 

_SAV4871 copy

 

 

_SAV4874 copy

Tot în robotul de bucătărie, batem bine untul, zahărul şi coaja de portocală, până ce se topeşte zahărul. Unul câte unul, adăugăm şi ouăle. Urmează crema de curmale (gata răcită), adăugată tot încet, lingură cu lingură. Şi apoi faina, praful de copt, sarea şi bicarbonatul – acestea se pot cerne împreună, în prealabil, dar nu-i musai 🙂 …

_SAV4873 copy

 

_SAV4875 copy

Şi uite aşa a ieşit o compoziţie numai bună pentru a fi coaptă în formele de brioşe – la 180 de grade, timp de ~20 de minute. Ah, nu uitaţi să preîncălziţi cuptorul – cel mai simplu, îi daţi drumul când vă apucaţi să preparaţi compoziţia.

_SAV4876 copy

 

_SAV4880 copy

Au ieşit extraordinare, pufoase şi cu o textură fină; s-au terminat repede 🙂 .

_SAV4882 copy

 

_SAV4886 copy

Poftă mare!

 

 

Written by