Briose “roz”

Print Friendly, PDF & Email

Pentru că am descoperit un surplus de sfeclă la mine în “cămara”, şi pentru că nu reuşesc să conving copiii să o mănânce salată, m-am hotărât să le-o “maschez” în nişte brioşe delicioase 🙂 …

Următoarele cantităţi sunt pentru 24 de brioşe… prea multe 🙂 , aşa că dacă doriţi mai puţine, reduceţi proporţional cantităţile.

Iată ce am folosit:

–          185 ml ulei

–          3 ouă mari

–          150 gr zahăr brut

–          450 gr sfeclă (rasă)

–          150 gr faină de secară

–          100 gr faina albă

–          100 gr nuci măcinate

–          ½ lg sare

–          1 lg bicarbonat de sodiu

–          ½ lg nucşoară

_SAV4751 copy

Ouăle se mixează bine de tot cu zahărul, până ce zahărul se topeşte complet; treptat, am adăugat uleiul; a venit apoi rândul sfeclei, al nucilor şi la final am adăugat faină, sarea, bicarbonatul şi nucşoara.

_SAV4753 copy

_SAV4755 copy

_SAV4756 copy

_SAV4761 copy

_SAV4762 copy

A ieşit o minunată compoziţie rooooooozzzz …   Toni era fooooarte încântată 🙂 de dragul culorii ar fi mâncat tot aluatul şi de abia aştepta să se coacă brioşele (35-40 de minute la 175 de grade sunt suficiente)… însă, surpriză pentru ea  🙁  , culoarea nu s-a menţinut după coacere; mi-a spus că sigur am greşit eu ceva, nu le-am copt cum trebuie 🙂 .

_SAV4764 copy

_SAV4769 copy

_SAV4773 copy

Sunt delicioase şi gustul sfeclei este foarte bine echilibrat, astfel încât puţini ar ghici ingredientul roz 🙂 !

_SAV4780 copy

Poftă bună!

 

Written by