Piure de conopida

Print Friendly, PDF & Email

Copiilor le place piureul… că-i de cartofi, că-i de năut, chiar şi de conopidă, masa e un succes.

Piureul de conopidă s-a dovedit a fi o garnitură gustoasă, realizată rapid şi simplu.

_SAV4677 copy

Ingrediente:

–          1 kg conopidă sau o conopidă potrivită, desfăcută în bucheţele

–          ½ lg nucşoară

–          1 lg unt

–          3 Lg smântână

–          50 gr caşcaval ras

–          Sare

–          Piper

–          2 Lg lapte

–          Mărar, pătrunjel

Am încălzit în cana electrică 2 litri de apă, până la punctul de fierbere, şi am pus apa într-o oală pe foc; metoda asta este foarte bună când nu dispuneţi de mult timp; apa fierbe mult mai repede în cana electrică decât pe foc, şi atunci reducem mult timpul de gătire. E o metodă ce se poate folosi şi la fierberea pastelor, a cartofilor sau a diferite alte legume.

Am adăugat în oală şi puţină sare şi am pus conopida; nu e nevoie decât de câteva minute să se fiarbă. Am scurs apa şi am pus conopida într-un vas, împreună cu nucşoară, sare, un praf de piper, unt, smântână, caşcaval ras, lapte şi am pasat bine de tot până am obţinut consistenţa dorită; se mai poate adăuga lapte, dacă e necesar.

Am tocat puţin mărar şi pătrunjel şi am aruncat peste, şi gata garnitura.

Numai bună de mâncat!

 

_SAV4680 copy

Written by