Portocaliu la cuptor cu vita

Print Friendly, PDF & Email

Nu am  mai scris de mult timp o reteta doar pentru pitici. Nu stiu de ce, promit sa nu neglijez capitolul asta :).

De ceva vreme, Toni si Adi mananca aceeasi mancare, adica Adi a promovat si el la mancarici mai serioase, nu piureuri de bebe mic :).

Iata ce ingrediente au fost necesare:

–      o bucata carne de vita

–      un cartof dulce

–      o ceapa mica

–      3 morcovi

–      un cubulet de unt

–      marar

Am taiat carnea de vita in bucatele foarte mici si am pus-o impreuna cu un cubulet de unt si o ceasca de apa, intr-un vas pe aragaz – intai untul sa se topeasca apoi carnita si dupa 1-2 minute si apa.

Le-am lasat sa fiarba incet vreo 5 minute, apoi am adaugat peste un morcov ras si ceapa taiata fasiute subtiri; daca este nevoie, se mai completeaza cu apa.

Intre timp, am curatat cartoful si l-am taiat felii; ceilalti doi morcovi i-am taiat in bucati de vreo 1-2 cm.

Intr-un vas termorezistent am pus un strat de cartofi si morcovi. Cand am considerat ca legumele de pe foc sunt suficient de gatite, am turnat tot peste stratul de cartofi.

Am completat apoi pe deasupra cu restul de cartofi si morcovi, ca un fel de “placinta” cu blat portocaliu :).

Am adaugat o ceasca de apa, am pus capacul si am bagat la cuptor, la 175 de grade, cam 60 de minute cu capac si 30 fara.

La sfarsit am presarat putin marar.

Copiilor le-a placut, e o mancarica dulceaga, deci success garantat :)!

PS. Numele retetei e cam bizar, dar zau daca am avut o idee mai buna … astept sugestii, daca gaseste cineva un nume mai potrivit :).

Written by

Comments

  1. Monica B. says:

    Arata f bine…Imi place mult cum le prezinti. 🙂 Si ca mi-ai adus aminte, n-am mai gatit cu cartof dulce de cand era fata mica.

    1. admin says:

      Eu le gatesc destul de des, le place mult. Bine, nu prea gasesc intotdeauna, din pacate.
      Multumesc pentru aprecieri!