Acum mai mult timp, am inceput sa acord o atentie mai mare etichetelor produselor si sa citesc ce contine ceea ce cumparam; dar … cum spuneam, acum ceva timp; o perioada am abandonat aceasta activitate, insa, din fericire, recent am reluat-o :).
De ce am facut aceasta scurta introducere? Ca sa explic de ce pieptul de pui cu ciuperci si sos de soia a ramas doar piept de pui cu ciuperci :).
Este o reteta simpla, nu dureaza pregatirea ei mai mult de 30 de minute, este fara grasime si este extrem de gustoasa.
Iata ingredientele:
– 1 piept de pui – taiat fasiute
– o cutie de ciuperci
– o mana de ardei gras, rosu si verde
– o ceapa
– o capatana de usturoi (mica)
– sare
– patrunjel
– un pahar de vin alb
Am pus puiul intr-o tigaie de teflon si am acoperit cu capacul.
L-am lasat vreo 5 minute, pana puiul s-a “albit” pe toate partile. Am adaugat apoi usturoiul pisat, ceapa si ardeiul gras, am amestecat si am pus la loc capacul, pentru inca o “repriza” de vreo 5-6 minute.
Au urmat ciupercile si vinul alb, si inca 10-12 minute cu capac.
La sfarsit am adaugat sare si patrunjel si gata treaba!
Din cantitatile de mai sus au iesit 3 portii: 2 mai mari pentru noi si una mai mica pentru Toni.
A fost bun de tot!