Orez cu dovlecei

Print Friendly, PDF & Email

Aceasta nu este o reteta noua, in sensul ca nu am gatit-o recent. Zace in folderul cu retete de vreo cateva luni, cu speranta ca va fi si ea publicata la un moment dat. Si iata ca azi e sansa ei, deoarece o merita din plin. Este extrem de gustoasa, satioasa si usor de realizat.

Iata de ce este nevoie:

– 3 dovlecei taiati bastonase

– o ceasca de orez

– o ceapa mica

– putin ulei

– sare, piper si patrunjel proaspat

– 2 linguri seminte de floarea soarelui

Dovleceii curatati si taiati frumos in bastonase merg cu o lingura de ulei intr-un vas, cu capac, pe foc moderat. Stau ei acolo ceva vreme, pana dau semne ca s-au patruns si incep sa se rumeneasca.

Atunci, se adauga semintele de floarea soarelui, si impreuna cu dovleceii raman pe foc pana cand acestia din urma capata o culoare aurie si sunt frumos rumeniti.

Separat, in alt vas, am adaugat ceapa tocata, orezul, putina sare si putin piper, apa cat cuprinde ca sa creasca orezul frumos (eu pun 3 parti la 1, adica 3 cesti de apa la o ceasca de orez).

Cand orezul a fost gata, l-am adaugat in vasul in care s-au rumenit dovleceii.

Am amestecat usor, sa nu stric frumusete de dovlecei, si am mai lasat pe foc 2-3 minute. Am pus deasupra patrunjel proaspat din abundenta si gata mancarica!

Pofta buna!

Written by