Am facut pentru copii o tarta cu banane; reteta este foarte simpla, se face rapid si nu necesita mare bataie de cap; iese o minunatie!
Ingredientele sunt urmatoarele:
– 40 gr faina de secara
– 70 gr faina alba
– 60 gr unt bio
– 100 gr banana (o banana de dimensiuni medii)
– 50 gr zahar brun (facut pudra)
– coaja rasa de la o lamaie
– 1 ou
– 30 gr miere (cam 3 linguri)
– 1 lingurita rasa praf de copt
– un varf de lingurita de sare
– un varf de lingurita de nucsoara macinata
Am procedat asa: am amestecat cele 2 tipuri de faina cu praful de copt, sarea, nucsoara si untul taiat cubulete.
Am framantat un pic pana untul se omogenizeaza bine; in aceasta etapa, nu iese un aluat legat, este mai degraba ceva sfaramicios.
Am adaugat apoi zaharul, coaja de lamaie, mierea, banana si ulterior oul; uitasem de ou si arata ciudat compozitia, bine ca mi-am amintit la timp :). Am mai amestecat un pic cu teleul, sa devina o compozitie legata si cremoasa.
Am pus compozitia in formele de minitarte de la Ikea, si le-am bagat la cuptor pentru 25 minute, la 175 grade.
Le-am decorat apoi cu creioanele de la Dr Oetker, cu ajutorul lui Toni, bineinteles, care a decorat si ea singura singurica una dintre tarte :).
Au iesit 5 bucati, tocmai bine cat sa manance piticii; Toni a fost foarte incantata, a mancat cu placere, Adi a strambat din nas ieri cand le-am facut, dar azi a mancat din plin.
Pofta mare!