Supa crema de dovleac

Print Friendly, PDF & Email

Din categoria mancarurilor extrem de simple, dar absolut delicioase, iata o supa crema de dovleac. Nu credeam ca din atat de putine ingrediente, gatite atat de simplu, poate iesi ceva atat de bun …

Am folosit doar o ceapa, 2 cartofi mici, ~3/4 dovleac placintar, putin ulei, sare si apa.

Ceapa tocata, impreuna cu 2-3 linguri de ulei si putina apa, au mers pe foc, intr-o oala incapatoare, pentru 2-3 minute, sa se inmoaie putin ceapa.

Cei doi cartofi si dovleacul erau deja curatati de coaja si taiati cubulete. Am adaugat legumele in oala, impreuna cu 1,5-2 litri de apa.

Am pus capacul si am lasat sa fiarba pana cand legumele au fost gata.  Am pus sare si am pasat cu mixerul vertical pana am obtinut o crema fina.

Este fooooooarrrtteeeeee bun! Am servit-o si ca atare, dar si amestecata cu o lingura de smantana. Daca doriti, puteti adauga verdeata.

Simplu si bun!

Written by