Pasta de masline

Print Friendly, PDF & Email

Asadar … ceva foarte simplu (ca de obicei) si foarte gustos: pasta de masline.

S-a intamplat sa cumpar prea multe masline si m-am gandit ca n-are rost sa le las sa se strice ca ar fi pacat (deh, m-am gandit ca pana la urma nu e asa frumos sa arunci mancarea si ma simt intotdeauna aiurea cand se intampla). Si ce sa fac cu ele? Nu erau chiar foarte multe, dar eu am ramas cam singura mancatoare de masline din casa; Serban nu mananca, Toni manca, dar acum nu prea mai pare interesata, lui Adi nu i-am dat deocamdata (dar o sa-l “incerc” in curand).

Cu o cautare rapida pe prietenul Google am gasit multe retete de pasta de masline; asa ca am combinat, am adaptat si am facut asa:

– ~200 gr masline fara samburi

– o bucatica de unt (cam 2 lingurite)

– 3 catei de usturoi

– 1/2 lingurita de cimbru uscat

Am pasat totul cu mixerul vertical pana s-au “impletit” toate ingredientele si gata pasta.

Este neasteptat de gustoasa. Dar, evident ca n-am convins pe nimeni dintre “fanii maslinelor” de la noi din casa sa manace, asa ca imi revine mie placerea.

Pofta buna!

 

PS. In poza, Adi verifica daca am pus tot 🙂

Written by