Ficatei cu usturoi

Print Friendly, PDF & Email

Nu prea imi plac ficateii … imi place pateul de ficat, dar ficatul … hmmm … nu prea … cu exceptia acestei retete pe care o facea mama. Mergand intr-o zi la cumparaturi am vazut in supermarket ficatei si mi s-a facut brusc pofta; am cumparat, gandindu-ma ca daca cumva imi trece pofta pana ajung acasa, pot sa fac oricand pate de ficat, si n-am dat banii degeaba :).

Dar pofta nu mi-a trecut … asa ca am scormonit prin cutia cu amintiri la purtator, si am gatit ficateii sperand sa obtin gustul visat …

Ingrediente:

– 500 gr ficatei de pui

– 5-6 catei de usturoi destul de mari

– o lingura zdravana de mustar

– 2-3 linguri de otet de mere

– 2-3 linguri de sos de rosii

– 1-2 linguri ulei

– verdeata, sare, piper

Am spalat bine ficateii si i-am pus in tigaie cu uleiul si cu cateii de usturoi taiati feliute subtiri. Am pus un capac si i-am lasat la inabusit cateva minute bune (vreo 10). Separat, am amestecat mustarul cu sosul de rosii si cu otetul pana s-au omogenizat bine. Am adaugat acest “mix” peste ficatei si i-am lasat sa fiarba bine pana a scazut sosul destul de mult. Am adaugat sare, piper si verdeata pe deasupra.

Si am mancat cu placere doar eu. Toni & Serban n-au vrut sa guste :). E o reteta buna pentru mofturosi si pentru cei carora nu le place ficatul, dar au curaj sa incerce sa guste. Aroma sosului in care sunt gatiti anuleaza un pic gustul predominant al ficatului.

Si pentru ca nu am mancat toata portia, ce a ramas am mixat cu ~100 gr unt si a iesit un excelent pate de ficat. Din care a mancat si Toni & Serban.

 

Written by