Clatite umplute cu legume si nuci

Print Friendly, PDF & Email

Aceasta este o reteta de post, pe care am gatit-o in postul Pastelui anul acesta; deci, acum muuuuult timp. Am gasit-o in folderul cu poze si m-am hotarat sa o postez pentru ca este un fel de mancare destul de satios, potrivit pentru foamea mare ce te incearca in post (pe unii dintre noi, evident).

Clatitele le-am facut ca in reteta Tort de clatite si spanac cu orez.

Pentru umplutura, avem nevoie de urmatoarele:

– 1/4 dintr-o telina

– 2-3 morcovi potriviti

– o cutie ciuperci

– 1/2 ceasca suc de rosii

– 100 gr nuci pisate

– 1-2 linguri ulei

– sare, piper

Am procedat asa: am pasat fin morcovii si telina si le-am pus intr-o tigaie, impreuna cu putin ulei.

Le-am calit un pic, cam 1-2 minute, si apoi am adaugat peste ciupercile din cutie. Am amestecat si am lasat pe foc sa se inmoaie toate componentele; pentru ca ciupercile oricum lasa ceva zeama, nu a fost nevoie sa adaug apa. Cand au inceput sa “evolueze” un pic, am adaugat sosul de rosii si am potrivit de sare si piper.

Cand am considerat amestecul bine legat, am adaugat nucile, am amestecat bine si am mai lasat cam 2-3 minute pe foc.

Compozitia nu trebuie sa fie foarte moale (dar nici beton), asa ca sfatul meu e sa adaugati nucile treptat si sa amestecati pe parcursul incoroporarii lor in compozitia de legume, caci posibil sa varieze cantitatea necesara fata de ce am folosit eu.

Nu ramane decat sa umplem clatitele.

Am preferat sa le impaturesc asa pentru ca mi s-a parut ca ar intra mai multa umplutura decat daca le-as rula :).

Pofta buna!

 

Written by