Bors de fasole galbena

Print Friendly, PDF & Email

Sunt la recuperari 🙂 … ne aflam in Postul Pastelui 🙂 … asa ca: bors de fasole galbena – o ciorbita delicioasa pentru zilele de post.

Si nu numai ca e delicioasa, dar e si foarte simplu de gatit; aproape ca nici nu te astepti sa fie atat de gustoasa, avand in vedere simplitatea retetei. Avem nevoie de:

– 500 gr pastai de fasole galbena

– 2-3 morcovi

– 2 cepe mici

– 3/4 ceasca de sos de rosii (sau 2-3 rosii intregi)

– 1-2 linguri ulei

– leustean sau patrunjel

– bors – eu am folosit din cel la plic

– sare

Am tocat marunt ceapa si morcovii si i-am pus impreuna cu putin ulei si jumatate de ceasca de apa la inabusit.

Dupa ce s-au inmuiat putin morcovii, am adaugat fasolea galbena si am completat cu apa.

Am pus capacul si am parasit locul faptei :), asteptand sa fiarba fasolica. Cand in urma verificarilor periodice am constatat ca legumele erau fierte, am adaugat sosul de rosii si am potrivit de sare. Am mai lasat sa fiarba 8-10 minute, am adaugat borsul – dupa gust, in functie de cat de acra va doriti sa fie ciorbita – si verdeata si gata.

Am asteptat sa se raceasca un pic si-am servit la masa. Parca proaspata are o aroma aparte…

Nu-i asa ca-i simplu?

Written by