Sunt la recuperari 🙂 … ne aflam in Postul Pastelui 🙂 … asa ca: bors de fasole galbena – o ciorbita delicioasa pentru zilele de post.
Si nu numai ca e delicioasa, dar e si foarte simplu de gatit; aproape ca nici nu te astepti sa fie atat de gustoasa, avand in vedere simplitatea retetei. Avem nevoie de:
– 500 gr pastai de fasole galbena
– 2-3 morcovi
– 2 cepe mici
– 3/4 ceasca de sos de rosii (sau 2-3 rosii intregi)
– 1-2 linguri ulei
– leustean sau patrunjel
– bors – eu am folosit din cel la plic
– sare
Am tocat marunt ceapa si morcovii si i-am pus impreuna cu putin ulei si jumatate de ceasca de apa la inabusit.
Dupa ce s-au inmuiat putin morcovii, am adaugat fasolea galbena si am completat cu apa.
Am pus capacul si am parasit locul faptei :), asteptand sa fiarba fasolica. Cand in urma verificarilor periodice am constatat ca legumele erau fierte, am adaugat sosul de rosii si am potrivit de sare. Am mai lasat sa fiarba 8-10 minute, am adaugat borsul – dupa gust, in functie de cat de acra va doriti sa fie ciorbita – si verdeata si gata.
Am asteptat sa se raceasca un pic si-am servit la masa. Parca proaspata are o aroma aparte…
Nu-i asa ca-i simplu?