Cum spuneam si intr-un alt post, mi-am luat mai multe forme de silicon. As fi luat si mai multe, sunt o gramada pe gustul meu, dar as avea prea multe si m-ar tenta tot timpul sa fac cate-o prajitura sau briosa sau chestie cu mult zahar si faina. Ceea ce nu vreau. Si ca sa evit asta, am ales sa fac in formele luate un sufleu de legume, si anume de mazare si conopida. Si, cu speranta ca de dragul formelor o sa manance si Toni, m-am apucat de treaba.
Am pregatit urmatoarele ingrediente:
– 400 gr mazare
– 400 gr conopida
– 2 oua
– 200 gr branza de burduf
– o ceasca de lapte
– chimen – 1 lingurita
– marar si patrunjel (uscat) – 1 lingurita de fiecare
Modul de preparare este foarte simplu si destul de rapid. Am pus la steamer mazarea si conopida pentru maxim ~20 de minute.
Intre timp, am zdrobit branza de burduf intr-un castron, am adaugat laptele, ouale, chimenul si verdeata si am mixat un pic totul cu mixerul vertical, ca sa omogenizez cat mai bine ingredientele; a iesit o compozitie de consistenta unei smantani.
Daca iese prea groasa, se mai adauga putin lapte; daca e prea subtire, se mai poate pune branza.
In compozitia rezultata am adaugat legumele si am amestecat usor, ca sa nu le zdrobesc; mazarea si conopida nu trebuie fierte prea mult la aburi, pentru ca vor mai trece si pe la cuptor.
Am umplut formele cu amestecul pregatit si le-am bagat la cuptor pana au inceput sa se rumeneasca.
Sperantele nu mi-au fost inselate; de dragul inimioarelor, Toni a mancat vreo 2 bucati; dar doar o data, a doua oara n-a mai fost interesata. 🙂 Dar bine si asa!