Briose integrale cu mere

Print Friendly, PDF & Email

Am cumparat recent cateva forme de silicon de aici. Imi plac foarte mult, nu se lipeste nimic si se spala imediat. Pe una dintre ele am inaugurat-o cu aceste briose din faina integrala, cu mere rase. Dar, pentru ca nu am decat o forma, iar compozitia a iesit destul de multa, am folosit si niste forme de unica folosinta de la Ikea. Dragute si astea; si la fel de practice.

De fapt, marturisesc ca mai mult de dragul formelor am facut briosele, nu ca aveam cine stie ce mare pofta sa mananc … faina&zahar.  De aceea, ca sa dreg un pic situatia, am folosit faina integrala si fructoza.

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

– un pahar de iaurt – al meu era de 200 gr

– 1 praf de copt

– 1/2 pahar de ulei (am folosit la masurat acelasi recipient ca la iaurt)

– 3 pahare faina integrala

– 4 oua bio

– esenta de rom

– 1/2 pahar de fructoza – se mai poate adauga, dupa preferinte

Procedam asa: se mixeaza ouale cu fructoza bine de tot, pana cand aceasta se dizolva integral.

Se adauga apoi iaurtul si se mai mixeaza putin. Putin cate putin, adaugam in compozitie si uleiul, si continuam sa mixam cu robotul pe viteza mare.

Cand am terminat cu uleiul, adaugam esenta de rom si apoi faina (in care am incorporat praful de copt) si continuam sa amestecam. Daca compozitia devine prea groasa pentru mixer (cum s-a intamplat de fapt), se amesteca cu o lingura de lemn.

Am in congelator (de fapt am avut, ca acesta a fost ultimul pachet) mere rase si praparate termic la steamer. Am mai scris eu despre ele mai demult, sunt mere rase, tinute la steamer vreo 30 de minute si bagate apoi in pungute la congelator.

Am umplut forma de silicon cu aluat si am asezat peste cate o lingurita si ceva din merele rase.

Restul (cred ca erau vreo 200-250 de grame) de mere, le-am amestecat cu aluatul si am turnat compozitia finala in formele de la Ikea. Am bagat totul la cuptor la 175 de grade, cam 40 de minute. Oricum, e de verificat din cand in cand cum evolueaza, sa nu se arda.

Au fost excelente si constituie un mic dejun foarte hranitor. A mancat si Toni; ea le-a preferat pe cele in formele colorate, i le-am taiat in doua si uns cu putin magiun de Topoloveni … delicios … nu-i fraiera fata mea! 🙂

Written by