Mancarica de borcanel

Print Friendly, PDF & Email

I-am dat intr-una din zile lui Toni sa manance mancarica de la borcanel … borcanel bio, pentru peste 12 luni, cumparat de la DM. Conform etichetei, continea orez, ceva legume si carne. Studiind consistenta lui, am constatat ca doar orezul era intreg, restul erau pasate destul de fin. Si am zis sa-i fac si eu ceva similar …

Asa ca mancarica mea de borcanel e de fapt o mancarica cu pui, legume si orez.

Am pus la steamer (40 de minute) o pulpa de pui, o rosie, ardei gras (din cel congelat, rosu si verde), 2 morcovi si un dovlecel.

Tot la steamer am pus, in vasul de orez, si ~ 1/3 cescuta de orez.

In timp ce toate astea se abureau, am tocat marunt o ceapa si am pus-o pe aragaz intr-o craticioara cu 2-3 linguri ulei de masline si o jumatate de cescuta de apa; am pus capacul si am lasat-o sa se inmoaie.

Cand steamerul a dat semnalul “gata!”, am scos carnita, am dezosat-o si curatat-o de pielita si am taiat-o bucatele.

Am curatat rosia de pielita si am pasat toate legumele (rosie, ardei gras, dovlecel si morcovi). Amestecul de legume l-am pus peste ceapa inabusita, am pus capacul si am lasat sa mai fiarba pe aragaz.

Intre timp, am tocat marunt 2 catei de usturoi. Dupa vreo 5 minute, am pus in cratita si usturoiul, carnita tocata si orezul. Am pus un praf de sare, putin piper si capacul la loc. Peste vreo 10 minute, am oprit focul si am adaugat putin marar.

Si gata mancarica de borcanel. Toni a fost incantata.

 

Written by