Crap la cuptor

Print Friendly, PDF & Email

Reteta asta este tot o “restanta” …. dateaza din Postul Craciunului, din una din zilele cu Dezlegare la peste. Teoretic, reteta e simpla … asta daca treci de prima etapa, si anume curatatul pestelui de solzi …. complicata treaba, mai ales la ditai pestoiul “prins” de noi. Partea buna e ca am gasit o gramaaaaaaada de icre.

Asa ca, dupa lunga procedura de “desolzire” 🙂 la care au participat toti membrii adulti ai familiei, am infipt cutitul in bietul crap, l-am spintecat fara mila si i-am taiat capul; am scos icrele si restul chestiilor nasoale ce le mai avea; am pus icrele in borcanel cu multa sare si le-am bagat la frigider si m-am intors la crap; l-am spalat, tuns si frezat si l-am depus pe o farfurie, ca sa ma ocup un pic de curatatul si taiatul unei cepe si a unei lamai. Intr-o tava intinsa, am pus feliutele gata taiate.

Peste peste, pe ambele parti, am “aruncat” cam asa: sare, piper, chimen, seminte de mustar, condimente pentru peste (din cele gata preparate), si vreo 3-4 catei de usturoi taiati feliute. La interior, am mai adaugat cateva feliute de lamaie. L-am pus in tava, peste ceapa si lamaie, si am adaugat si niste ardei gras rosu si verde.

Am acoperit tava cu folie de aluminiu si am bagat-o la cuptor, la 175 de grade. Am tinut-o cam o ora, am scos tava sa verific si am mai lasat-o vreo 15 minute fara folie.

Acum, cand scriu, salivez la amintirea bietului crap … a fost excelent.

Pofta buna!

PS.Sa nu va lasati inselati de zambetul lui Toni din poza de mai jos; asa cum arata, ma gandeam ca visa la bogatia de arome si gusturi … n-a mancat nicio bucatica! 🙂

Written by