Orez cu dovlecei, morcovi si rosii

Print Friendly, PDF & Email

Asta este o mancarica relativ rapida, pentru noi. Ar fi buna si pentru Toni, dar am pus prea multe condimente, asa ca nu i-a placut.

Am vrut sa fac o mancarica usoara, de legume doar, dar mi-am dat seama ca doar din dovlecei, morcovi si rosii nu mi-ar fi iesit ceva foarte consistent, drept urmare m-am hotarat sa adaug si niste orez.

Au fost: 2 dovlecei medii, 2 morvovi maricei, 3 rosii si 2/3 ceasca de orez brun integral. Orezul l-am pus la steamer pentru vreo 45 de minute. Legumele le-am curatat (dovleceii si morcovii) si le-am taiat apoi cubulete. Le-am pus in tigaie cu 2 linguri de ulei de masline si le-am acoperit cu capacul.

Le-am lasat ceva vreme – vreo 30 de minute cred, verificandu-le din cand in cand, pana s-au inmuiat. Rosiile aproape au disparut :).

Cand a fost gata, am adaugat orezul, sare, piper, putina boia, boabe de piper, boabe de chimen, putina boia, marar si o cana de apa; am amestecat usor si am pus capacul; am mai lasat pe foc inca vreo 10 minute.

Imi place foarte mult orezul integral: atat ca gust, cat si ca aspect. Mancarica a fost foarte buna, perfecta pentru o zi de post.

Written by