Tocanita de cartofi

Print Friendly, PDF & Email

M-am tot gandit ce as mai putea sa gatesc pentru Toni … ceva ce sa nu mai fi mancat de mult timp, sau poate deloc; si mi-am adus aminte de clasica tocanita de cartofi; nu stiu de ce, dar mancarea asta o asociez foarte mult cu perioada in care am fost la gradinita; cred ca nu era saptamana sa nu fie inclusa in meniu :).

Sincer, nu-mi aduc aminte acum daca i-am mai facut tocanita de cartofi, dar in mod cert nu am mai folosit reteta asta.

Ingrediente:

– 2-3 cartofi maricei

– un morcov

– o ceapa mica

– un ardei gras

– suc de rosii

– ulei de masline

– patrunjel

– o rosie

Morcovul, ceapa, ardeiul gras si rosia le-am bagat la mixer si le-am facut o pasta fina. Intr-un vas, am pus putin ulei de masline si am adaugat sosul proaspat mixat, si am lasat sa se caleasca un pic, vreo 5 minute.

Am adaugat apoi o pulpa de pui si o ceasca de apa si am mai lasat la fiert, cu capacul acoperit, pana a inceput sa-si schimbe culoarea carnita.

Am adaugat ulterior si cartofii taiati cubulete, impreuna cu sosul de rosii si inca putina apa, pentru ca scazuse destul de mult.

Am pus capacul si am lasat sa fiarba pana s-au facut si cartofii. La final am pus patrunjel, un praf de sare si unul de piper.

A iesit foarte bun. Daca n-ar fi cartofii astia plini de “chestii rele”, ce bine-ar fi ….

 

Written by