Nu e chiar placinta aia clasica, cu dovleacul la mijloc, “imbratisat” frumos de doua foi de aluat … de data asta, dovleacul tine loc de aluat, si nu singur.
Am vazut o reteta interesanta in Good Food, la sectiunea Copiii in bucatarie (foarte interesanta sectiune, imi place mult), dar am mai modificat-o un picut … este foarte usoara si a iesit extraordinar de gustoasa, as fi mancat si eu …
Si pentru ca dovleacul e pe toate drumurile acum, am profitat de ocazie sa-l mai folosesc in alimentatia lui Toni; plus ca mi-am facut un stoc mic si la congelator :).
Pentru placintica avem nevoie de ~ 200 gr dovleac, vreo 2-3 cartofii medii, o pulpa de pui, putin unt si o cescuta de smantana. Nu am pus niciun fel de condiment.
Cartofii, dovleacul si pulpa de pui s-au “aburit” la steamer vreo 40 de minute.
Am pasat dovleacul cu furculita si am dat pe razatoarea mare cartofii; dovleacul nu merge dat pe razatoare, e prea moale. Apoi am amestecat dovleacul si cartoful cu smantana.
Carnea am desfacut-o de pe os si am taiat-o bucatele mici.
Am tapetat un vas cu putin unt si am pus jumatate de compozitie, apoi carnita tocata si la final cealalta jumatate de compozitie.
Am bagat la cuptor, la 175 de grade, pentru 30 de minute, cat sa capete o culoare …
La “placinte” inainte! :))