Pui cu lamaie si crema de porumb

Print Friendly, PDF & Email

Rasfoind una dintre cartile de bucate ale lui Jamie Oliver, am gasit o reteta de crema de porumb. Nu asta cautam, dar mi s-a parut interesant si simplu; doar ca am modificat un picut pentru Toni … Si pentru ca nu putea sa manance doar crema, i-am facut si un pui cu lamaie. Crema de porumb iese dulce (prea dulce aproape pentru felul principal), si m-am gandit ca cel mai bine s-ar combina cu ceva acrisor, sa se compenseze cat de cat gusturile.

Pentru crema de porumb se folosesc:

– 400 gr porumb boabe – eu am avut o punga congelata

– 1 cubulet mic de unt

– o ceasca de apa

– 2-3 linguri de smantana

– putina menta

Pentru puiul cu lamaie:

– o pulpa de pui – partea superioara, dezosata si fara pielita

– 2 catei de usturoi

– 2-3 linguri ulei de masline

– zeama de la o lamaie

– un varf de lingurita chimen

– patrunjel uscat

– apa

Am topit untul intr-o craticioara si am pus porumbul si ceasca de apa; am acoperit cu un capac si am lasat la fiert, pana scade apa; am verificat si mi s-a parut ca ar mai trebui fiert un pic, deci am mai adaugat cam jumatate ceasca de apa.

Cand era bine, fiert, am scos boabele, si le-am bagat la blender cu smantana si menta uscata (nu mai mult de un varf de lingurita). Gustul cremei este destul de apropiat de cel al unei mamaligute, dar e diferenta mare.

Intr-o alta craticioara am pus putin ulei de masline si usturoiul feliute mici; l-am lasat un minut pe foc si am adaugat aprox. jumatate ceasca de apa si pulpa de pui facuta bucatele mici.

Am pus un capac si am asteptata sa se fiarba puiul si sa scada apa; puiul fiind taiat bucatele mici, s-a facut foarte repede; am adaugat apoi zeama de lamaie, chimenul si patrunjelul si am pus din nou capacul; zeama de lamaie trebuie sa scada si ea, si sa “aromatizeze” puiul; am uitat de mancarica pe foc si s-a rumenit un pic, dar am gasit-o la timp; inca un minut si era prea mult :).

Puiul este absolut delicios, o sa repet cat mai curand reteta si pentru noi, sau in cantitate mai mare; crema e si ea foarte buna, doar un pic prea dulce.

Pofta buna!

Written by