Pancakes

Print Friendly, PDF & Email

Faimoasele pancakes sau clatite americane, de mananca toti prin filme cu mare incantare, de parca ar fi cine stie ce minune a gastronomiei … 🙂

Am facut si eu pana la urma, mai mult de curiozitate :); nu mai mancasem pana acum si sincer, imi facusem alte asteptari asupra rezultatului. Nu ca n-ar fi iesit bun, dar … pana la urma raman fidela clatitelor clasice :))

Reteta e simpla, la fel si modul de preparare; ce e de remarcat ca nu se foloseste ulei la prajeala, contin destul de putina grasime, insa compenseaza din plin cu faina si zaharul din compozitie; asa ca, cel mai probabil, va mai trece foarte multa vreme pana sa mai fac din nou.

Ingrediente:

– 3 oua

– 450 gr faina

– praf de copt 20 gr

– 450 ml lapte

– 3 lingurite de unt

– 6 linguri rase de zahar (sau 12, daca preferati mai dulce)

Laptele, ouale, zaharul si untul se omogenizeaza bine cu mixerul si se adauga apoi faina si praful de copt (cernute impreuna in prealabil). Atentie la cocoloase, nu sunt de dorit.

Am folosit pentru prajit o tigaie de teflon; am turnat cate un polonic de compozitie in centrul tigaii; nu e nevoie sa intindem compozitia in tava, caci se distribuie singura catre marginile tigaii. E gata de intors cand incepe sa faca niste basicute la suprafata.

In total, mi-au iesit 9 bucati si inca … un sfert 🙂 Sunt foarte satioase, mie o singura bucata mi-a fost suficienta la micul dejun; le-am mancat cu magiun de prune; I-au placut si lui Toni, dar … ce nu-i place ei daca are magiun de prune ?!

Daca impartim compozitia la 3, vor iesi exact 3 bucati – un mic dejun destul de simplu si rapid pentru toata familia; pana ajunge si Adi sa manance clatite, reusesc eu sa fac calculele ca sa-mi iasa 4 bucati :).

Written by