Chiftelute de pui la cuptor

Print Friendly, PDF & Email

Nu mai mancasem de foarte mult timp chiftelute; nu prea-mi place sa le fac, mi se par migaloase. Dar am zis ca poate mananca si Toni, prin urmare le-am facut la cuptor, din carne de pui. Ehhhh, nici macar nu s-a uitat la ele, asa ca le trec la “ce mancam noi”, desi din punct de vedere al ingredientelor si al modului de preparare nu e nicio problema, ar putea fi mancate la varsta ei.

Am folosit asa:

– pulpe de pui dezosate – 1,5 kg (cam mult, dar am apreciat prost cantitatea :))

– 3 oua

– 3-4 catei de usturoi pisati

– 1 ceapa mare tocata marunt

– 2 felii de paine neagra integrala

– 3 morcovi medii

– o mana de ardei gras tocat

– sare si piper

Si acum e foarte simplu: am pus tot in robotul de bucatarie si am tocat marunt. Si pt ca mi-a fost lene sa le invart intre palme si sa le fac rotunde, le-am pus in tava cu o lingurita mica. Le-am bagat la cuptor pentru 45 de minute, la 175 de grade, si pe urma le-am lasat la rumenire la 60 de grade inca vreo 20 de minute.

Au iesit muuuulte, vreo 3 tavi pline, dar s-au mancat destul de repede :).

Pofta buna!

Written by