Perisoare cu sos de rosii

Print Friendly, PDF & Email

Mai este o reteta de perisoare cu sos postata acum ceva timp; diferenta este data de varsta la care poate fi servita mancarica bebicilor; am considerat ca varianta “veche” este mult mai adecvata unei varste mai micute, in schimb cea de azi e pentru copii mai mari si adulti, pentru toata familia :). Cu toate astea, am facut mici modificari si la reteta prezenta, ca sa elimin cat mai mult procedeele/produsele/procesele  “negative”.

Am avut nevoie de urmatoarele ingrediente:

– 500 gr carne de vita, tocata

– 2 catei de usturoi, taiati feliute subtiri

– o ceapa + inca 1 catel de usturoi – totul tocat fin cu robotul vertical, bineinteles 🙂

– o alta ceapa, pentru sos

– 4 morcovi

– un sfert de telina

– o felie de paine integrala

– 1/2 ceasca lapte

– foi de dafin, cimbru, patrunjel

– un praf de sare, un pic de piper

– 3 linguri ulei de masline

– 1 ou ecologic

– o cutie de rosii bio

– 1 lingura faina integrala

In prima faza, am curatat morcovul si ceapa si le-am pus impreuna cu telina la steamer pentru 30 de minute; telina era deja curatata, aveam la congelator.

Pe aragaz am pus o oala cu apa si putina sare la fiert; va folosi pentru perisoare.

Am tocat fin ceapa si cei 2 catei de usturoi cu robotul si in alt castronas am turnat laptele peste felia de paine.

Am amestecat apoi carnita, oul, ceapa si usturoiul tocate si painea inmuiata cu putina sare, un pic de piper praf si patrunjel.

Din compozitia asta am modelat chiftelutele, de dimensiune medie, zic eu … Cand apa de pe aragaz a clocotit, le-am pus la fiert; nu toate o data, pentru ca nu au incaput in oala si nu am vrut sa le pun una peste alta, ca m-am temut sa nu se dezintegreze :))

 Cand s-au ridicat la suprafata, le-am scos cu spumiera si am pus randul 2 la fiert, in aceeasi apa.

Intr-o alta oala am pus putin ulei si usturoi taiat feliute.

Peste nu mai mult de 1 minut, am adaugat un sos format din ceapa, telina si morcov – deja fierte la abur – si pasate foarte fin; am folosit blenderul, ca sa iasa cat de fin se poate. Am pus si o ceasca de apa din zeama in care au fiert perisoarele si am mai lasat pe foc. Peste vreo 10 minute, am pus si cutia de rosii, taiate bucatele, inca o ceasca din zeama de carne, dafin, cimbru si o lingura de faina integrala (desfacuta in putin sos). Am mai lasat la fiert vreo 10-15 minute, am pus perisoarele si am bagat la cuptor pentru inca vreo 20 de minute. Ca sa fie foarte fin sosul, ar fi trebuit sa pasez si rosiile, dar am uitat 🙂 …

Si asta-i tot; au iesit foarte gustoase, i-au placut lui Toni; si noua!

 

Written by