Papricas de vita cu galuste

Print Friendly, PDF & Email

Prima mancare pentru Toni mai condimentata … M-am temut ca nu o sa-i placa, dar a mancat fara probleme. Am gatit pentru toti trei, nu special pentru ea, mai ales ca niciunul dintre noi nu mai mancase de foarte mult timp papricas.

Am folosit:

– 600 gr carne de vita

– 1 ceapa mare

– 3 catei de usturoi

– 2 ardei grasi

– 4 rosii

– putin ulei

– boia dulce – dupa gust, dar macar jumatate de lingurita

– sare, piper

– patrunjel

– 2 oua

– 150 gr faina

– 80 gr unt

Intai, am tocat ceapa si patrunjelul si le-am pus intr-o cratita cu ulei si o ceasca de apa. Am pus capacul si am lasat sa se inmoaie putin. Intre timp, am taiat carnea bucatele mici, la fel si rosiile si ardeii.

Dupa ce s-a-nmuiat ceapa, am adaugat carnea si boiaua, am mai pus putina apa si am mai lasat pe foc cu capacul pus.

Am pus apa la fiert, in care am adaugat o lingurita de sare. Am batut untul cu ouale si am adaugat faina. A iesit o pasta destul de groasa, din care am facut galusti mici, luate cu lingurita si puse in apa clocotita. Am acoperit oala in care fierbeau galustile cu un capac si le-am lasat sa fiarba linistite pana se ridica la suprafata. Apoi am oprit focul si le-am scos pe o farfurie. Si gata cu galustile, ne mai ocupam de ele la sfarsit.

Intre timp, carnea s-a mai fiert nitel, asa ca am adaugat ardeii si rosiile tocate mic. Tot acum am adaugat si usturoiul taiat feliute. Totul mai ramane pe foc inca vreo jumatate de ora, pana mai scade un pic. Tot acum, se poate condimenta cu sare si piper si eventual niste patrunjel.

La final, am bagat mancarica la cuptor pentru vreo 20, am scos-o si am pus galustile si am mai lasat in cuptor 10 minute. Si gata …

Pofta buna!

 

Written by