Panna cotta cu mere

Print Friendly, PDF & Email

Stiu ca mai e o reteta de panna cotta – cea cu zmeura -, dar la asta am facut cateva mici modificari, ca sa manance si maimutica. Ma rog, nu cateva modificari, ci una mare si lata, si anume am redus cantitatea de zahar.

Prin urmare, panna cotta pentru Toni arata asa:

– 600 gr smantana

– 75 gr zahar brun

– esenta de rom

– scortisoara

– mere rase si bagate la steamer pentru 40 de minute – fara nici un adaos de zahar

– un plic de gelatina (10 gr)

Am dizolvat gelatina in 100 ml apa calda si am amestecat bine pana s-a dizolvat in totalitate.

Smantana, zaharul si esenta de rom le-am pus la fiert pe aragaz, iar cand au dat in clocot, am oprit focul si am amestecat gelatina. Am racit un pic in apa rece.

Am trecut paharele prin apa rece (ca tot n-am cumparat forme de silicon … ), am pus cam o lingura si jumatate de mere, scortisoara si compozitia pe baza de smantana. Am bagat la frigider si am mancat cu mare pofta dupa ce s-a racit si intarit corespunzator.

Spre deosebire de cea cu zmeura, reteta asta e mai putin dulce, in schimb foarte aromata (rom, mere, scortisoara). Oricum, un deliciu, la fel ca si cealalta!

Written by