Negresa (de post)

Print Friendly, PDF & Email

Nu am mai facut negresa asta de foarte multi ani, si mi-am adus aminte intamplator de ea; am pus-o pe mama sa caute pe “site-ul” ei cu retete, adica in celebrul caietel cu retete si a gasit-o; ce bine, pentru ca e foooooaaaarte simplu de facut si iese foarte buna. In plus, e de post, asa ca poate fi si un mic dejun copios pentru zilele de post.

Nu am pus-o la “Ce mananca Toni”, pentru ca Toni nu a vrut sa se atinga de ea 🙂 ; poate data viitoare.

“Problema” cu reteta asta  e ca, desi e de post, nu prea e si foarte dietetica, chiar daca eu am redus cantitatea de zahar fata de reteta primita de la mama; asa ca am facut acum, de pofta, dar probabil n-o sa fac foarte des negresa :).

Ingrediente:

– 1 cana zahar (initial erau 1.5, dar mi s-a parut prea mult)

– 1.5 cana apa

– 1 cana ulei

– 3 cani faina

– 1 lingura bicarbonat stins in otet sau zeama de lamiie

– 3 linguri cacao

– arome – esenta de rom

Totul e foarte simplu; intr-un vas punem apa si zaharul; mestecam pana se topeste, punem uleiul, faina amestecata cu cacao (trecute prin sita), apoi bicarbonatul stins si ce arome vrem; merg si niste stafide sau boabe din dulceata; eu am pus cateva boabe de dulceata de cirese albe. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o bagam la cuptor, cel putin 45 de minute, la 175 de grade; verificam cu un pai sau o scobitoare cand e gata.

Asta-i tot! Foarte simplu si gustos!

Mamaie a adaptat mai demult reteta si a pus si oua; 3 oua pentru cantitatile de mai sus, care sunt batute si adaugate compozitiei; iese la fel de buna.

Poza de final nu am, negresa s-a mancat destul de repede :).

Written by