Linguini cu legume

Print Friendly, PDF & Email

O mancare  tocmai buna pentru zilele de post, pentru toata familia.

A fost surprinzator de satioasa si mi-a iesit destul de multa din cantitatile folosite – vreo 4 portii de adult si 2 pentru Toni.

Am avut nevoie de putin ulei de masline (2 lg), ~400 gr legume congelate (morcov, telina, mazare, cartof, fasole verde, rosie), o cutie rosii, ~250 gr linguini integrale.

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet; parca 9-10 minute pentru cele pe care le-am avut eu.

Intr-un vas am pus uleiul, legumele si o cana de apa si le-am lasat sa fiarba incet pana se inmoaie; cand sunt aproape gata, am adaugat cutia de rosii (si bucatelele de rosii, si sosul) si inca o ceasca de apa; mai trebuie sa stea pe aragaz inca vreo 10 minute maxim; daca scade prea mult, se mai adauga putina apa; e nevoie sa ramana ceva zeama, pentru ca vor merge si la cuptor.

Nu uitam sa punem si un strop de sare, piper si putin patrunjel verde.

Intr-un alt vas, am pus jumatate din cantitatea de legume, pastele, si apoi cealalta jumatate de legume; totul merge la cuptor pentru maxim 30 de minute.

Eu nu prea ma innebunesc dupa paste, dar astea au fost foarte reusite; plus ca eu n-am tinut post si le-am mancat cu putina telemea de oaie rasa; un deliciu!

 

Written by