Acum, ca trebuie sa scriu reteta, constat ca am folosit la pregatirea mancaricii atat steamerul, cat si cuptorul si focul de la aragaz. Cam multe :), desi nu a durat foarte mult … doar ca folosirea mai multor “device-uri” se concretizeaza, de obicei, in prea multe vase de spalat …
In rest, reteta e simpla; avem nevoie de urmatoarele:
– 2 catei de usturoi
– o bucatica de unt
– o mana de codite de ceapa verde – mie mi-au ramas in congelator; in lipsa, se poate folosi o ceapa mica
– un cartof dulce
– carnita ~100 gr – eu am avut o pulpa superioara de pui, pe care am taiat-o bucatele mici
– o rosie
– o mana de ardei gras taiat feliute
– un ou
– ~50 gr cascaval ras
– putin marar
Cartoful dulce, taiat cubulete, merge la steamer 30 de minute.
Pe foc, intr-o craticioara, am pus untul, ceapa verde si usturoiul taiat feliute subtiri.
Am invartit un minut si am adaugat jumatate de ceasca de apa; am acoperit si am lasat un pic sa se inmoaie. Am adaugat apoi carnea si ardeiul gras si am pus la loc capacul.
Dupa vreo 5 minute, am pus si rosia taiata cubulete.
Le-am mai lasat la fiert pentru vreo 10 minute, pana scade, astfel incat sa nu fie foarte zemos (atentie, dar nici scazut de tot … ). Si gata cu treaba “pe aragaz”.
Intre timp, cel mai probabil cartoful de la steamer e gata.
Intr-un vas am pus jumatate din cantitatea de legume gatite pe aragaz, jumatate din cantitatea de cartof dulce, si inca o data tot asa.
Oul batut l-am adaugat peste straturile create si am presarat cascaval ras si marar.
Am pus la cuptor pentru vreo 30 de minute, cat sa se topeasca si rumeneasca frumos cascavalul de deasupra.
Foarte mare succes au avut “straturile” mele!