Asta am intentionat sa fac; dar cand am deschis congelatorul, am gasit prea putin broccoli; si am suplimentat cu putin dovleac. Ca pana la urma sa se dovedeasca prea multa umplutura, si sa mai fie nevoie si de 2 rosii pentru a fi umplute. Deci, corect e: ardei si rosii umplute cu broccoli si dovleac.
Iata ce-am folosit:
– broccoli – cam 150 gr
– dovleac – tot vreo 150 gr
– o bucata pulpa de pui (superioara)- ~150 gr
– un ou
– 2 ardei grasi
– 2 rosii
– cas dulce de vaca – ~ 150 gr
– un praf de sare, un praf de piper
– marar uscat
– o lingura de ulei de samburi de struguri
– cascaval ras – ~50 gr
Pulpa de pui, dovleacul si broccoli au mers la steamer; legumele au stat ~ 30 minute, iar puiul vreo un pic mai mult, vreo 40.
Cand s-au facut, am scos pielea de pe pulpa si am mixat carnea marunt.
Dovleacul, broccoli si casul le-am zdrobit cu furculita.
Le-am amestecat cu ou si cu carnea maruntita; am pus un praf de sare, putin piper si marar uscat.
Am spalat ardeii si rosiile si le-am “scobit”.
Le-am umplut cu compozitia de mai sus; am presarat putin cascaval ras pe deasupra si am pus la cuptor intr-un vas cu apa si o lingura de ulei.
Am lasat la cuptor pana s-a inmuiat ardeiul.
A iesit super bun!
Ah, ardeiul care lipseste din poza – l-a mancat Toni; intarziasem nitel cu masa … 🙂