Vinete, dovlecei si mei

Print Friendly, PDF & Email

Nu stiu cum sa denumesc mai bine reteta asta, e un fel de tocanita de legume si mei; e tot o mancarica pentru lenesi, insa, asa cum spune proverbul, de multe ori “lenesul mai mult alearga”.

Cu o lipsa totala de chef pentru a gati, pe o caldura ingrozitoare, m-am apucat totusi de treaba, pentru ca nu pot sa hranesc copilul doar cu apa plata (cu sau fara lamaie).

Si-mi fac eu planul simplu: curat un dovlecel, curat o vanata, le tai cubulete, le pun in vas, adaug 1/4 cescuta de mei (bine spalat), o bucata de piept de curcan, 2-3 catei de usturoi taiati feliute, 1/2 cescuta suc de rosii, o ceasca de apa, putin patrunjel uscat, pun capacul si bag la cuptor. Si plec si  las bucataria in care erau deja 35 de grade, sa se faca 40 sau cate s-or face si sa se faca si mancarica buna.

Asta era planul … dar nu s-a potrivit … pentru ca adoratele mele electrocasnice si ustensile de bucatarie, pe care le iubesc mult pentru ca-mi usureaza existenta, se dovedesc a fi foarte destepte; si refuza sa porneasca in anumite conditii neprielnice pentru ele, si anume tensiune fluctuanta; caci intr-o zi cu 40 de grade afara si 30 in casa, tot poporul baga AC in priza, sa duduie la maxim si sa faca balti pe sub geamurile blocurilor. Deci, bietul cuptor statea si el la coada dupa o gramada de AC, in speranta sa capete portia lui de tensiune … si pornea 1 minut, si se oprea 5 … si tot asa … si degeaba, nicio sansa sa mearga ca lumea. Asa ca am cedat, am scos mancarea din cuptor si-am pus-o pe aragaz; am mai adaugat o ceasca de apa si-am stat si-am pazit-o si-am mai mestecat din cand in cand sa nu se lipeasca si-am transpirat pana am stors apa din tricou.

Un gand mi-a trecut prin cap: daca nu-i place lui Toni mancarea?!

Norocul ei 🙂 I-a placut! 🙂

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message